Начало    Карта на сайта   bgen
logo
    . Крайни клиенти    .Инсталаторски фирми     .За Vaillant     .За Vaillant Group     . За Газкомфорт    .Контакти

   Skip Navigation Links Начало » Новини

КАКВО ДА ПРАВИМ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА?
10.11.2009   автор: Милена Хаджиянчева
pic news

Константин Константинов изпълнителен директор на Газкомфорт ЕАД – официален представител на Vaillant

Интервю с Константин Константинов – изпълнителен директор на Газкомфорт ЕАД – официален представител на Vaillant – Германия.

Как се отразява икономическата криза на отоплителният бранш в България?
Безспорно отрицателно. Но едновременно с това, считам, че тази криза ще доведе до положителни резултати в бъдеще. Ще настъпи определено отрезвяване на клиентите, които всъщност определят пазара. Ще се увеличат изискванията към качеството – качеството на влаганите материали, качеството на предлаганите уреди за отопление, качеството на предлаганите услуги.

Считам, че бъдещето е в доброто качество.

Ако досега се търсеше по-евтиното, независимо от качество и срок на експлоатация, то в бъдеще клиентите все повече ще се интересуват от качествени изделия с гарантиран дълъг срок на експлоатация.

И ако сега на пазара в България намериха пазарен дял, никому неизвестни марки, от неизвестни производители със съмнително реноме, то бъдещето е на марки и производители, които имат доказано реноме в Европа и са символ на качество и дълъг живот на експлоатация на материали и уреди.

Какъв е смисъла да се инвестира в евтиното, което след няколко години (3-4) ще трябва да се смени? Вместо това една инвестиция в качествен уред за отопление, ще реши проблемите на клиента за 20 и повече години.

Как се развива Газкомфорт и марката Vaillant в кризисни условия?
Накратко казано – оптимистично. С помощта на нашите партньори от Vaillant – Германия, ние прогнозирахме сегашната ситуация на пазара в България още през 2007 год. Постарахме се да се подготвим за икономическата ситуация, в която се намираме сега . Естествено е да изпитваме затруднения, нo се опитваме да ги преодоляваме. Едновременно с това се подготвяме за по-нататъшно развитие и планираме нашите инвестиции. През 2009 год. разширихме съществено гамата от продукти, които предлагаме на нашия пазар. Ако досега бяхме концентрирани само в газовите уреди на Vaillant, тo сега ние предлагаме висококачествени електрически уреди – електрически котли и проточни електрически бойлери. За качеството на тези уреди говори и гаранционния им срок – 5 години.

Ново направление в нашите продукти са термопомпите въздух – вода и климатичните системи на френския производител Saunier-Duval, който е собственост на Vaillant. Нашите клиенти са изключително доволни от ефективността на термопомпите – коефициента на трансформация при тези уреди е над 3, което води до разходи за отопление по-ниски значително от класическото отопление с ток, нафта, че дори и природен газ. Приятна изненада при термопомпите на Saunier-Duval е съотношението качество - цена.

Новост в производството на Vaillant от 2009 год. са интелигентните слънчеви системи със селективни колектори - както за производство на топла вода, така и за отопление. Високото качество е на първа линия.

Малко производители могат да гарантират живот на слънчевите колектори – над 20 години при ефективност над 80%. С тези висококачествени слънчеви колектори и интелигентните технически решения ние гарантираме на нашите клиенти, че минимум 30% от годишните разходи за отопление и минимум 80% от годишните разходи за производство на топла вода ще се осигурят от слънчевата енергия.

Всичко това ни прави оптимисти за нашето бъдещо развитие.

Какво ще посъветвате клиентите си в тези условия?
На клиентите бих дал съветите, които давам и на себе си.
- купувайте само качествени отоплителни уреди с гарантирано сервизно обслужване;
- избирайте само известни с качеството на работата си инсталаторски фирми;
- сключвайте писмен договор за извършвани от инсталаторски фирми дейности, със задължително указани срокове за изпълнение, цени, неустойки за неизпълнение на срока и качеството, гаранционен срок на извършваната дейност;
- задължително изисквайте фактура, както за закупените уреди, така и за извършваните услуги. Само така ще получите пълните гаранционни условия на производителя.
- преди покупката на уреди за отопление, се посъветвайте с професионалисти;
- при покупка на газови уреди за отопление, изисквайте задължително консултация в дома си, за да отговорят уредите на специфичността на жилището и потребностите на домакинството;
- при изпълнението на отоплителни инсталации, изисквайте и проверявайте влагането на качествени материали;
- доверете са на ваши познати или съседи – доволни клиенти.

И за да не бъда празнословен, като доказателство за дейността на Газкомфорт като официален представител на Vaillant - Германия и нашето уважение, и загриженост към клиентите – предлагам да ги попитате директно тях – нашите клиенти.

Извадка от провеждани анкети, сред клиентите на Газкомфорт...

Д-р Светослав Стоименов от Стара Загора, клиент на фирма „Газкомфрот” от две години. Той е избрал за своето жилище, комбиниран газов уред за отопление, с допълнителен водосъдържател, за по – голям комфорт на топла вода.

Д-р Стоименов, бихте ли посочили мотива Ви да изберете Газкомфорт и марката Vaillant?
- Мотивираха ме качественият и надежден сервиз, компетентният и професионален подход към всеки индивидуален клиент, при избора на уред. А Vaillant избрах, заради отличните технически показатели и доброто съотношение цена/качество.

Налагало ли Ви се е да се възползвате от сервиза на фирма Газкомфорт и смятате ли за необходимо да сключите договор за годишен абонамент за поддръжка на уреда?
- До този момент, не се е налагало, с изключение на задължителната профилактика на уреда. Но въпреки това, възможността за удължаване на гаранционния срок е едно чудесно предложение. Както хората се разболяват, така и уредите могат да се повредят. Това е един вид застраховка, която е и инвестиция в бъдещето и бих се възползвал от нея.

Ако се наложи да си купувате отново газов уред, бихте ли си купили пак Vаillant или бихте ли го препоръчали на Ваши близки?
- Да , определено смятам , че са най-добрите уреди и горещо ги препоръчвам.

Петър Илиев Димитров от Русе е клиент от 2004г. За жилището си е избрал 24 kW двуконтурен уред.

Повече от четири години, използвате отоплителна техника от Vaillant, каква е вашата оценка?
- Уредът работи безупречно – през зимата е топло, а необходимостта от топла вода е подсигурена целогодишно. Това е моята оценка – отлична.

Какво бихте посъветвали хората, на които предстои да направят избор на отоплителни уреди за домашно ползване в условията на криза?
- Изборът на подобен тип съображения не бива да бъде подценяван, още повече в днешни условия. В никакъв случай не трябва да се прави компромис с цената, а да се търси качество, което в бъдеще ни излиза по - евтино. Ако до преди 4 години, не бях убеден 100% в това, което днес твърдя, то сега мога със сигурност да кажа, че не съжалявам за своя избор, защото пестя от инвестицията, която тогава направих.

Десислава Василева живее в Божурище, клиент на фирма Газкомфорт от 2003г. За уюта на своя дом, те са избрали комбиниран уред за топла вода и отопление.

Каква оценка бихте дали на отоплителния уред, който използвате?
- За мен е важно да осигурим на нашите деца, топъл и уютен дом, във всеки момент да разполагам с изобилие от топла вода – това безпроблемно се гарантира от уреда, който използваме, така че оценката, която бих му дала е максимална.


Смятате ли, че отоплението на газ в условията на икономическата криза е разумно решение?
- Разумно е до толкова, до колкото сме направили своя правилен избор на ефективни и качествени уреди. При сегашната икономическа ситуация, нямаме притеснения, тъй като уредът работи икономично (последната зима, през януари, сметката ни за газ беше 250 лв., като отопляваме 200 кв.м.) и нямаме допълнителни разходи за поддръжка.

Наталия Вуткова от Плевен, има инсталиран уред за отопление и битова гореща вода - Vaillant с мощност 20kW. Използва го в продължение на две години, попитахме я за впечатленията и от него:

Госпожо Вуткова, от две години използвате услугите на Газкомфорт, какви са впечатленията Ви?
- Отлична работа, компетентно и професионално отношение, както преди закупуването на уреда, така и след това. Радвам се, че съм клиент на Газкомфорт, защото знам че мога да разчитам на тях 24 часа в денонощието.

Какво Ви мотивира да изберете точно тази марка газови котли?
- Мой близък приятел ми го препоръча. Поинтересувах се от различните марки, които се предлагаха на българския пазар, но избрах Vaillant. Тази марка говори за немското качество и традиция в производството на отоплителна техника повече от 100 години. Това беше достатъчен мотив. А още повече, при сегашните икономически условия, правилният избор на качествен газов уред, с добро сервизно обслужване намалява разходите за отопление в семейния бюджет.Няколко практични съвети от Газкомфорт:

- Правилно изберете мощността на газовия уред – според потребностите на жилището за отопление и на домакинството за топла вода;
- Правилно изберете мястото за монтаж на уреда – близо до външна стена и близо да точките на консумация на топла вода;
- Не препоръчваме монтаж на открити тераси – висок разход на газ и опасност от замръзване;
- При вграждане на уреда в шкаф – спазвайте задължителните отстояния, предписани от производителя;
- Препоръчително е отоплителната инсталация да се проектира – при нови жилища или коригира. Само тогава ще се използва максимално предимството на индивидуалното отопление с газов котел;
- При изграждане на отоплителната инсталация, използвайте качествени материали – само така ще си гарантирате дълъг живот на инсталацията и ефективност на отоплението;
- Поверете изпълнението на газовата и отоплителни инсталации на доказани професионалисти – ние можем да Ви помогнем за това;
- Редовно провеждайте профилактика на газовия уред след изтичане на гаранционния срок – ежегодно, чрез сервизната служба на Газкомфорт;
- Редовно провеждайте профилактика на отоплителната система – поне веднъж на 3-4 години, чрез сервизната служба на Газкомфорт или чрез Вашата инсталаторска фирма;
- Сведете до минимум топлинните загуби на жилището.

За всякакви консултации преди монтажа и по време на експлоатация на уредите на Газкомфорт ЕАД, клиентите могат да се обръщат към националения диспечерски център за сервизно обслужване на тел. 0700 18 600 или към www.gaskomfort.com


Обратно към всички новини | Принтирай |logo

Copyright © 2008 GasKomfort.com        Всички права запазени.


       Линкове        Поверителност