Начало    Карта на сайта   bgen
logo
    . Крайни клиенти    .Инсталаторски фирми     .За Vaillant     .За Vaillant Group     . За Газкомфорт    .Контакти


   Skip Navigation Links Начало » Крайни клиенти » Конвенционални газови уреди » VUW - серия PLUS

серия PLUS

Двуконтурни уреди TurboTEC Plus - / тип VUW/ отопление и топла вода в един уред

1Компактните размери, отличните параметри в производството на топла вода, икономичното използване на енергията и широката гама от възможности за програмиране, правят двуконтурните уреди Vaillant най-предпочитани от домакинствата в еднофамилни къщи или апартаменти в жилищни кооперации.
Количеството топла вода при проточните уреди е достатъчно да захрани един душ и една мивка. При повече от една баня се препоръчва комбинация от едноконтурен уред /тип VU/ със серпантинен бойлер.

Двуконтурните уреди тип VUW имат вграден вторичен пластинчат топлообменник с 19 или 35 пластини, който произвежда топлата вода на проточен принцип. Предлагат се модели с мощност от 20 до 36 kW. Трипътен вентил с интегриран байпас осъществява моменталното превключване от режим на отопление в режим на производство на топла вода, без да спира работата на помпата или да е необходимо презапалване на горелката. Функцията “горещ старт” на топлата вода позволява бързото достигане на приготвената топла вода до точките на консумация без изчакване. Уредите от серията PLUS са класифицирани с категорията три звезди *** – най-висок комфорт, съгласно европейските норми за класификация.

Филтърът, вграден пред вторичния топлообменник, го предпазва от проникване на механични примеси от водната инсталация. Фронталното разположение на вторичния толообменник го прави лесно достъпен и удобен за
обслужване. В уредите има вграден 10 л. разширителен съд.

Вграденият аквасензор позволява да се регулира загряването на водата съобразно нейната консумация и повишава надеждността на уреда. Този сензор позволява на изхода винаги да имаме постоянна температура, независимо
от колебанието в налягането на подаваната студена вода.
Минималното необходимо налягане на студената вода е едва 0,15 бара, а минималният й дебит е 1,5 л./мин. – едно изключително предимство на уредите Vaillant.
Уредите от серията PLUS имат вграден допълнителен температурен датчик, който още повече допринася за точното управление на процеса на производство на битова гореща вода.

Едноконтурни уреди TurboTEC Plus – /тип VU/ - отопление и възможност за производство на топла вода чрез допълнителен серпапнтинен бойлер

2Комбинацията от едноконтурни уреди със серпантинни бойлери се препоръчва за жилища с повече от една баня, както и при наличие на по-големи вани или джакузита. Бойлерите от серията uniSTORE VIH са снабдeни с мощни серпантини, което допринася за бързото загряване на топлата вода. Водонагревателят е покрит със специален емайл, който го предпазва от ръжда. Високотехнологичната изолация задържа продължително време топлината и това допринася
за спестяване на енергия. Системните компоненти, които Vaillant предлага като осигурителни групи, присъединителни фитинги и др. правят тази комбинация удобна за монтаж и лесна за управление. Бойлерите, с обем по-голям от 120 л. са снабдени с изход за рециркулационна помпа.

През лятото уредът се изключва от работа за отопление и работи само за загряване на водата в бойлера, а превключването се осъществява единствено чрез завъртане на бутона за загряване на топлата вода на газовия уред. Допълнително чрез различни модели регулатори може да се задават различни програми както за отопление, така и за загряване на топлата вода.

В зависимост от необходимото количество топла вода, както и мощността на отоплителния уред се прави изборът на серпантинен бойлер.
Най-малкият – с обем 70 л. е пригоден за стенен монтаж. Той е изключително подходящ в комбинация с 24 или 28 kW газови уреди тип VU /едноконтурни/.

Бойлерите с обем 120 и 150 л. са стоящ цилиндричен тип и са подходящи в комбинация с уред от 24 до 36 kW. Те се предлагат и в призматичен вариант, което ги прави компактни за вграждане или за монтаж в ъглови ниши.
За газови уреди с мощност от 36 kW са подходящи бойлери с обем от 200 л.

Vaillant предлага и бойлери с две серпантини с възможност за включване към слънчеви колектори. Системата AuroSTEP представлява комплексно решение за комбинация от слънчеви колектори, бойлер и газов уред. За повече информация за тази система, можете да се обърнете към представителите на Газкомфорт по региони.

Технически данни turboTEC plus двуконтурни/едноконтурни
Технически данни на серпантинни бойлери
*VIH S 300 – двусерпантинен бойлер с възможност за подвръзка към слънчеви колектори
logo

Copyright © 2008 GasKomfort.com        Всички права запазени.


       Линкове        Поверителност