Начало    Карта на сайта   bgen
logo
    . Крайни клиенти    .Инсталаторски фирми     .За Vaillant     .За Vaillant Group     . За Газкомфорт    .Контакти


   Skip Navigation Links Начало » Крайни клиенти » Конвенционални газови уреди » Терморегулация

ТЕРМОРЕГУЛАЦИЯТА – пулсът на газовия уред


За да постигнете по-висок комфорт на отоплението, както и за оптимизиране на разхода на енергия, уредите Vaillant могат да бъдат интелигентно управлявани и програмирани.
За разлика от другите регулатори, тези на Vaillant, управляват газовия уред чрез модулация на горивния процес, в зависимост от стайната температура, а някои модели и чрез отчитане на външната температура.

За уредите от серията atmo/turboTEC PLUS/PRO се препоръчват следните регулатори:

VRT 40

Стаен термостат, управляващ уреда на модулационен принцип. Кабелна връзка с газовия уред.
/кабел 3 х 0,75 см2/
 

calorMATIC 330


Седмичен програматор с модулационно управление на газовия уред чрез отчитане температурата на помещението. Възможност за задаване до три температурни режима на денонощие. Различни режими на работа – напр. отпуск, парти, ръчно управление. Постоянна индикация на температурата в помещението, ден, час, както и зададената текуща програма на уреда. Кабелна връзка с газовия уред. /кабел 3 х 0,75 см2/ Подходящ за всички двуконтурни уреди от серията atmo/turboTEC PLUS/PRO. 
 

calorMATIC 360f 

Седмичен терморегулатор с възможност за задаване на режим и температура на помещенията и на загряване на топлата вода в серпантинни бойлери. Връзката между регулатора и отоплителния уред се осъществява с радио сигнал. Специални програми - за гости, за ограничаване на подгряването на топлата вода, за икономично отопление, за управление на допълнителна циркулационна помпа, за отпуск.
 

calorMATIC 392 

Седмичен стаен терморегулатор, управляващ и режима на производство на топла вода. В комбинация със смесителен модул VR 61 или мултифункционален модул 2 от 7 може да управлява и рециркулационна помпа. Възможност за включване на допълнителен датчик за отчитане на външната температура. Вградена функция за защита от бактерии легионела. Подходящ за управление на комбинация на едноконтурни уреди (тип VU) със серпантинни бойлери.
calorMATIC 392 се свързва към газовия уред с трижилен кабел /3 х 0,75 см2/.
 

СЕДМИЧЕН ТЕРМОРЕГУЛАТОР С ВЪНШЕН ТЕМПЕРАТУРЕН ДАТЧИК
VRC 400 

Дигитален терморегулатор с измерване на външната температура
- седмично програмиране на отоплението с три отделни режима на денонощие
- в допълнение с модул VR 65 – може да управлява и режима на производство на топла вода както и часовете за работа на рециркулационна помпа при комбинация на едноконтурен уред със серпантинен бойлер
- модулационно управление
- възможност за задаване на режим „ваканция”, „парти”, „енергоспестяване” и др.
- външният температурен датчик спомага за по-прецизна терморегулация и съответно по-нисък разход на газ
- автоматично превключване на летен/зимен режим
 

calorMATIC 430

Седмичен терморегулатор с отчитане на външната
температура. В допълнение с модул VR 65 управлява циркулационна помпа, режима на загряване на топлата вода в серпантинен бойлер, както и възможност за управление на
втори отоплителен кръг. Възможност за управление на два отоплителни кръга - чрез допълнителен модул VR 61 /например радиаторно и подово отопление/. Задавaне на режим на затопляне на водата в серпантинен бойлер. Чрез допълнителен модул (VR 68) може да управлява и загряване на топлата вода в бойлер чрез слънчеви колектори. Светещ дисплей с постоянна индикация на параметрите на работа на уреда, както и вътрешната и външната температура.

Изключително подходящ при подово отопление, комбинация от подово и радиаторно отопление, при по-големи отоплителни системи.

Регулаторът може да се монтира директно в уреда или на стена в избрано от Вас представително помещение (свързва се с уреда чрез кабел 3 x 0,75 см2).logo

Copyright © 2008 GasKomfort.com        Всички права запазени.


       Линкове        Поверителност